Velen zijn je inmiddels voorgegaan. Wij nodigen je van harte uit om het zelf te beleven en ontdekken. Sluit je aan en ervaar het verschil!

Er zijn nog 187 plekken beschikbaar!

Wekelijks werken wij het aantal plekken dat over is bij.

Ervaar Purazen gym 10 dagen gratis, meld je nu aan

Bodyshaping: EGYM+ Trainingsprogramma

Ervaar de kracht van Egym +

LEES VERDER

Bodyshaping Trainingsprogramma

Met het Bodyshaping-trainingsprogramma kun je eindelijk je trainingsdoelen bereiken. Dit unieke programma stelt je in staat om een groot aantal calorieën te verbranden om vetverlies te optimaliseren en tegelijkertijd intensieve spieropbouw te bevorderen voor een fraai gevormd figuur, zodat je je droomlichaam kunt bereiken!

De zomer komt eraan! De perfecte tijd om je figuur te verbeteren en van ongewenst vet af te komen. Het EGYM+ Body Toning-trainingsprogramma is de perfecte trainingsoptie om je lichaam strandklaar te maken! Om succesvol lichaamsvet te verminderen en in vorm te komen, heb je meer nodig dan alleen het juiste dieet, je hebt het juiste trainingsprogramma nodig. Body Toning heeft twee hoofddoelen:

  • Verminderen van lichaamsvet: Om in vorm te komen, moet je eerst lichaamsvet verminderen. De training moet zoveel mogelijk calorieën verbranden om dat vet te laten smelten. Dus we hebben een trainingsprogramma nodig met veel beweging dat je hartslag hoog houdt. Door spiermassa te vergroten en het uithoudingsvermogen te verbeteren, verhoog je ook je individuele stofwisseling (basale stofwisseling). Deze langdurige toename van (vet)stofwisseling leidt tot permanente vetreductie.
  • Verstevigen en definiëren van spieren: Om je lichaamsvorm te verbeteren, moeten we je spieren verstevigen en definiëren met behulp van krachtuithoudingstraining. De belangrijkste elementen hiervan zijn werken met minder gewicht en meer herhalingen. Dit definieert de spieren zonder significante toename in omvang. Vrouwen hoeven zich geen zorgen te maken over ‘grote’ armen of dijen!

De grootste uitdaging is het combineren van spieropbouw en vetreductie in een enkel trainingsprogramma. Terwijl vetreductie een katabool (afbrekend) proces is, is spieropbouw een anabool (opbouwend) proces. Klassieke trainingsprogramma’s proberen deze twee doelen meestal te bereiken met afzonderlijke kracht- en uithoudingstraining sessies.

Maar wij bij EGYM+ hanteren een moderne trainingsaanpak die uithoudingsvermogen en krachttraining combineert in een enkele methode: circuittraining.

Deze aanpak maakt gelijktijdige kracht- en uithoudingstraining mogelijk, waardoor dit type training bijzonder geschikt is voor de unieke vereisten van het Body Toning-programma (Alcaraz et al. 2011; Camargo et al. 2007; Kaikkonen et al. 2000; Gettman et al. 1982).

Wij gebruiken periodisering, een verscheidenheid aan trainingsfasen, om twee vliegen in één klap te slaan met onze circuittrainingsaanpak: afhankelijk van de trainingsfase stimuleren we zowel krachtuithoudingsvermogen als spieropbouw om je lichaam in optimale vorm te krijgen. In totaal bestaat het EGYM+ Body Toning-trainingsprogramma uit de volgende vier fasen:

De Vier Fasen van het Body Toning Trainingsprogramma

Fase 1: Body Toning (negatief)

Opstarten
In de eerste stap gebruiken we de negatieve trainingsmethode, dat wil zeggen een groot aantal herhalingen bij lage intensiteit. Net als de reguliere trainingsmethode verbetert dit zowel het uithoudingsvermogen als de toevoer van energie naar je spieren. Tegelijkertijd verbetert het verhogen van het gewicht tijdens de excentrische fase de robuustheid van de relevante spieren en bereidt het je spieren voor op de volgende fasen van het programma.


Fase 2: Vetverbranding (explonic)

Meer energie verbranden
Explosieve training dwingt de spier om sterker en krachtiger te worden en activeert de vetverbrandingskracht binnen de spier. Tegelijkertijd voorkomt training met kracht en snelheid spierhypertrofie of spiergroei. Verbeter de vetverbranding, zowel acuut als chronisch, terwijl je de spieren vormt voor een sterk, gezond uiterlijk.


Fase 3: Spieropbouw (adaptief)

Spieren opbouwen
In de derde fase richten we ons op spiergroei met adaptieve training. De vooruitgang die in de voorgaande fasen is geboekt, heeft de optimale omstandigheden gecreëerd om de intensiteit van je trainingssessies te verhogen. De korte maar zeer intensieve eenheden benutten de spieren volledig, brengen ze tot topprestaties en maximaliseren de kracht. Grotere kracht maakt intensievere training mogelijk, wat op de lange termijn meer calorieën (uit vet) verbrandt.

Fase 4: Vetverbranding (explonic)

Lichaamsvormen – geef alles
In de laatste fase keren we terug naar explonic training. Omdat je spiermassa is toegenomen, gebruik je meer energie, en de toegenomen kracht die je tijdens de adaptieve fase hebt verkregen, stelt ons in staat om met zwaardere gewichten te werken. We verbranden dus opnieuw aanzienlijk meer calorieën, onze spieren worden meer gedefinieerd en ons lichaam is in topvorm.

Het EGYM+ Body Toning-trainingsprogramma is ideaal voor mensen die ongewenst vet willen verbranden terwijl ze ook hun spieren tonifiëren en in vorm komen. Maar: dit programma verbetert niet alleen je uiterlijk, het verbetert ook je prestaties! Wat er ook gebeurt, je zult er goed uitzien en je goed voelen de hele zomer lang!

Intelligente Trainingsmethoden

De intelligente trainingsmethode van de EGYM+ trainingsprogramma’s definiëren geoptimaliseerde bewegingsschema’s voor de specifieke trainingsdoelen: De trainingsmethode verandert elke zes sessies om een nieuwe groeiprikkel te genereren. EGYM past een golfvormige beweging toe met vier verschillende fase, zodat er maximale voordelen behaald kunnen worden. Elk van deze fase legt de nadruk op verschillende doelstellingen van dat moment.

Regulier

Reguliere methode biedt constante weerstand vergelijkbaar met klassieke krachttraining, waardoor spierpijn wordt verminderd.

Negatief

Excentrische weerstand voorkomt spierblessures en heeft een lagere impact op bloeddruk en hartslag.

Adaptief

Adaptieve weerstand neemt tijdens de training af, afhankelijk van de resterende kracht, waardoor vermoeidheid toeneemt voor meer spiergroei.

Isokinetisch

In tegenstelling tot conventionele krachttrainingsapparatuur, zijn er bij isokinetische training geen gewichten. In plaats daarvan stel je een bepaalde bewegingssnelheid in.

Explosief

Explosieve methode maakt gebruik van de maximale versnelling in een constant gewicht om snelheid-kracht te verhogen voor alledaagse bewegingen en sportactiviteiten.