Velen zijn je inmiddels voorgegaan. Wij nodigen je van harte uit om het zelf te beleven en ontdekken. Sluit je aan en ervaar het verschil!

Er zijn nog 187 plekken beschikbaar!

Wekelijks werken wij het aantal plekken dat over is bij.

Ervaar Purazen gym 10 dagen gratis, meld je nu aan

Vetverbranding: EGYM+ Trainingsprogramma

Ervaar de kracht van Egym +

LEES VERDER

Vetverbranding Trainingsprogramma

Het ultramoderne EGYM+ Vetverbranding-trainingsprogramma combineert de voordelen van kracht- en uithoudingstraining in een holistisch trainingsprogramma met behulp van efficiënte fitnessapparatuur om duurzaam vetverbranding te bereiken.

Iedereen weet dat gezond eten essentieel is voor vetverbranding. Maar meestal is dat niet genoeg. Degenene die willen afvallen weten dat langdurig gewichtsverlies levensstijlveranderingen met zich meebrengt, omdat je gewicht gebaseerd is op een uitgebalanceerde combinatie van:

  • Voeding
  • Training
  • Individuele metabolisme (basale stofwisseling)

Goede voeding is een belangrijk element, maar bovenal moet je de juiste soort training doen. Hier is meer te lezen over ons krachttrainingsprogramma, speciaal ontworpen om je te helpen afvallen.

Een trainingsprogramma gericht op vetreductie moet twee basisprincipes omvatten:

  • Het moet zoveel mogelijk vet verbranden: veel beweging en een hoge hartslag tijdens de training verhogen het aantal verbrande calorieën.
  • Het moet resulteren in een langdurige toename van de (vet)stofwisseling: het vergroten van de spiermassa verhoogt je individuele stofwisseling (basale stofwisseling). Bovendien verbetert je vetstofwisseling naarmate je uithoudingsvermogen toeneemt.

Klassieke trainingsprogramma’s proberen deze doelen meestal te bereiken met afzonderlijke kracht- en uithoudingstraining sessies. Maar wij bij EGYM+ hanteren een moderne trainingsaanpak die uithoudingsvermogen en krachttraining combineert in een enkele methode in de vorm van circuittraining.

Deze aanpak maakt gelijktijdige kracht- en uithoudingstraining mogelijk, waardoor dit type training bijzonder geschikt is voor gewichtsverlies. Degenen die meer willen weten, kunnen de onderstaande links volgen naar studies over de effectiviteit van circuittraining voor dit doel: Alcaraz et al. 2011; Camargo et al. 2007; Kaikkonen et al. 2000; Gettman et al. 1982.

Bij EGYM+ delen we onze trainingsprogramma’s op in verschillende fasen om de optimale trainingsprikkel op precies het juiste moment te bieden, gebaseerd op je doelen en de voortgang die je hebt geboekt (periodisering). Elke fase begint met het meten van je kracht, om het trainingsgewicht continu aan te passen aan je individuele behoeften.

De Vier Fasen van het vetverbranding Trainingsprogramma

Fase 1: Uithoudingsvermogen (regulier)

De basis leggen

In de eerste fase verbeteren we het spieruithoudingsvermogen en je cardiovasculaire systeem om een solide basis te leggen voor de rest van het trainingsprogramma. Regelmatige training, met een groot aantal herhalingen, is perfect hiervoor omdat het je hartslag verhoogt, meer dan bijvoorbeeld de negatieve trainingsmethode.

Fase 2: Spierontwikkeling/Hoge HR (Adaptief)

Spieropbouw voor verhoogde energie en verhoogde basale stofwisseling

Adaptieve training is veel intensiever dan de vorige methoden – hier bouwen we spiermassa op. Immers: je dagelijkse basale stofwisseling neemt met ongeveer 25 kilocalorieën per kilogram spiermassa toe. Om dat te bereiken, moet je echter trainen totdat de spieren volledig uitgeput zijn. Dit is eenvoudig te doen tijdens adaptieve training, aangezien het trainingsgewicht automatisch wordt aangepast aan je resterende spierkracht. Klinkt vermoeiend, maar de intensieve training is de moeite waard: je vetstofwisseling blijft tot wel 48 uur na de training aanzienlijk actiever, een resultaat dat bekend staat als het afterburn-effect.

Fase 3: Hoge-Snelheidskracht (Explonic)

Explosieve training bevordert de spieropbouw door een iets ander type spiervezel te stimuleren. In dit geval, door te trainen met Snelle glycolische spiervezels, moet het lichaam snel en met maximale kracht reageren tegen matige belastingen. Het vergroten van Snelle glycolische spiervezels kan leiden tot significante verminderingen in vetmassa. Vanwege de metabolische eisen die nodig zijn om op deze manier te trainen, zal de vetverbrandingsmotor van het lichaam niet alleen op korte termijn worden opgevoerd, maar het afterburn-effect zal ook verder gaan dan de trainingssessie van die dag.

Fase 4: Vetverbranding (Adaptief)

Meer calorieën verbranden

In de vierde en laatste fase bouwen we voort op het succes van de voorgaande fasen. We keren terug naar adaptieve training om zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Maar de toegenomen spiermassa, gecombineerd met een hoger trainingsgewicht, betekent dat we nog meer calorieën verbranden dan voorheen. En het grote aantal herhalingen definieert en vormt de spieren voor de laatste keer om het programma af te ronden.

Het EGYM+ Vetverbranding-trainingsprogramma, uitgevoerd op onze fitnessapparatuur, combineert vier effectieve trainingsmethoden in één programma. Door verschillende trainingsprikkels te combineren, verbeter je niet alleen je dagelijkse capaciteiten, maar draag je ook bij aan je algehele welzijn. Zo verbetert krachttraining je algemene fitheid en helpt het je gewicht te verliezen.

Intelligente Trainingsmethoden

De intelligente trainingsmethode van de EGYM+ trainingsprogramma’s definiëren geoptimaliseerde bewegingsschema’s voor de specifieke trainingsdoelen: De trainingsmethode verandert elke zes sessies om een nieuwe groeiprikkel te genereren. EGYM past een golfvormige beweging toe met vier verschillende fase, zodat er maximale voordelen behaald kunnen worden. Elk van deze fase legt de nadruk op verschillende doelstellingen van dat moment.

Regulier

Reguliere methode biedt constante weerstand vergelijkbaar met klassieke krachttraining, waardoor spierpijn wordt verminderd.

Negatief

Excentrische weerstand voorkomt spierblessures en heeft een lagere impact op bloeddruk en hartslag.

Adaptief

Adaptieve weerstand neemt tijdens de training af, afhankelijk van de resterende kracht, waardoor vermoeidheid toeneemt voor meer spiergroei.

Isokinetisch

In tegenstelling tot conventionele krachttrainingsapparatuur, zijn er bij isokinetische training geen gewichten. In plaats daarvan stel je een bepaalde bewegingssnelheid in.

Explosief

Explosieve methode maakt gebruik van de maximale versnelling in een constant gewicht om snelheid-kracht te verhogen voor alledaagse bewegingen en sportactiviteiten.