Velen zijn je inmiddels voorgegaan. Wij nodigen je van harte uit om het zelf te beleven en ontdekken. Sluit je aan en ervaar het verschil!

Er zijn nog 187 plekken beschikbaar!

Wekelijks werken wij het aantal plekken dat over is bij.

Ervaar Purazen gym 10 dagen gratis, meld je nu aan

Immuunbooster Egym+ schema

Schakel je spieren om in een immuunbooster!

LEES VERDER

Immuunbooster Egym+ schema

Schakel je spieren om in een immuunbooster! Tijdens de training produceren je spieren boodschappersubstanties: de zogenaamde myokines.
Myokines beschermen je tegen ziekten en fungeren als een “oplaadstation” voor je immuunsysteem. Het Immunity Boost-programma heeft een unieke intensiteit en progressie die is afgestemd op het vrijgeven van myokines, terwijl het ook voorkomt dat je lichaam in een staat van stress komt die je risico op infectie zou kunnen verhogen. Op deze manier kunnen je spieren geweldige beschermende organen zijn. Geef je spieren de kracht om de ultieme immuunbooster te worden met de EGYM+ immunity boost training!

Je immuunsysteem kan getraind worden Het immuunsysteem is de verdediging van het lichaam tegen infecties en bestrijdt ziektekiemen en helpt ons gezond te blijven. Een sterk immuunsysteem vermindert het risico op infecties en helpt je lichaam ook om ziektes te bestrijden, zodat het ziekteverloop minder ernstig is. Een gezonde levensstijl kan een grote impact hebben op de efficiëntie van je immuunsysteem. Beweging is, samen met voeding, een van de belangrijkste hefbomen om je immuunsysteem te versterken (Nieman 2020).
Een belangrijk onderdeel van je immuniteit is het lymfesysteem. De primaire functie is het transporteren van lymfe, een vloeistof die witte bloedcellen bevat die infecties bestrijden, door het lichaam. Spierverlenging en samentrekkingen werken als een lymfepomp en verhogen de lymfestroom (Havas et al. 2002).

Krachttraining geeft myokines vrij, hormoonachtige boodschappersubstanties die een beschermend en verjongend effect hebben op het immuunsysteem (Nieman en Wentz 2019). Hoe hoger de intensiteit van de training, hoe meer myokines er worden vrijgegeven. Een krachttraining met de juiste trainingsprikkel vergroot ook je spiermassa, en meer spieren kunnen meer myokines vrijgeven!

Maar training kan ook het zogenaamde open window-effect veroorzaken, waarbij de functie van het immuunsysteem kort na de training verzwakt is. Een hogere trainingsintensiteit gaat ook gepaard met een groter open window-effect. Een cool down met lichte cardiotraining kan helpen om dit effect te verminderen en het herstel te versnellen (Hooren en Peake 2018).

Hoge leeftijd en een ongezonde levensstijl hebben een negatief effect op het immuunsysteem. De juiste hoeveelheid beweging verbetert de verdediging tegen virussen. Bron: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2095254620300600 (Nieman 2020).

Het EGYM+-recept om de immuniteit te versterken Het EGYM+ Immunity Boost-programma balanceert trainingsintensiteit en progressie om zoveel mogelijk beschermende myokines vrij te geven zonder het immuunsysteem in een verzwakte toestand te brengen.

Elke training bevat een warming-up, een spierversterkend gedeelte en een lichte cardio cool down. Tijdens de warming-up, die stretchoefeningen omvat voor een verhoogde lymfestroom en verbeterde ademhalingscapaciteit, activeer je je immuunsysteem en bereid je je voor op de daaropvolgende krachttraining. Het spierversterkende deel is zo ontworpen dat je spieren zoveel mogelijk myokines vrijgeven zonder te inspannend te zijn. In de cardio cool down versnelt je lichaam het herstel en vermindert het het open window-effect.

Optimale krachttraining Spierversterking is het hoofdbestanddeel van het programma en volgt de EGYM+ principes om een effectieve, veilige en gestandaardiseerde training te bieden die resulteert in reproduceerbare en voorspelbare resultaten. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer de training wordt uitgevoerd met EGYM+ Smart Strength-apparatuur.

EGYM+intensiteitscontrole: Er is een risico op overbelasting en daardoor verlenging van het tijdvenster van de immuunonderdrukking. Vooral “boot camp-stijl” trainingsprogramma’s die je tot het uiterste drijven kunnen riskant zijn. EGYM+ stelt automatisch het trainingsgewicht in op basis van een isokinetische krachttest die elke zes trainingsdagen wordt herhaald. Dit maakt zeer precieze trainingsprikkels mogelijk die de myokineafgifte en spiergroei stimuleren zonder het immuunsysteem te verzwakken, wat bijna onmogelijk te bereiken is zonder EGYM+tools. Extra trainingsprincipes zoals korte pauzes tussen de sets na een paar herhalingen laten de spieren “ademen” en verlagen de waargenomen inspanning. Met EGYM+ Smart Strength training wordt een hoge myokineafgifte gecombineerd met een lage waargenomen inspanning bereikt.

EGYM+
programmastandaardisatie: De training is volledig gestandaardiseerd en de uitvoering wordt gecontroleerd door de live feedback, de EGYM+curve, waardoor het super eenvoudig is om het programma te volgen voor alle soorten gebruikersgroepen, maar vooral voor 50+ gebruikers. Het systeem zorgt ervoor dat elke herhaling, set en progressie exact de trainingsprincipes volgt. De naleving van leden aan het unieke programma is veel hoger dan bij enige andere conventionele voorschrift van een trainer via papier of alleen een app.

Uniek programmaontwerp: De krachttraining is ontworpen voor 12 weken met een trainingsfrequentie van 2 trainingen per week. Het bevat vier hoofdfasen van elk ongeveer 3 weken die een intensiteitsprogressie creëren die de naleving en efficiëntie van het programma optimaliseert.

Referenties

The Journal of Physiology:
“Lymph flow dynamics in exercising human skeletal muscle as detected by scintography.”
Referentie: Havas et al. (2002)

Sports Medicine:
“A Narrative Review of the Psychophysiological Effects and the Effects on Performance, Injuries and the Long-Term Adaptive Response.”
Referentie: Hooren en Peake (2018)

Journal of Sport and Health Science:
“The compelling link between physical activity and the body’s defense system.”
Referentie: Nieman (2020)
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2095254620300600

Physiotherapy:
“Does Intercostal Stretch Alter Breathing Pattern and Respiratory Muscle Activity in Conscious Adults?”
Referentie: Onbekend

Journal of Sport and Health Science:
“A tocsin to our aging, unfit, corpulent, and immunodeficient society.”
Referentie: Nieman en Wentz (2019)

Intelligente Trainingsmethoden

De intelligente trainingsmethode van de EGYM+ trainingsprogramma’s definiëren geoptimaliseerde bewegingsschema’s voor de specifieke trainingsdoelen: De trainingsmethode verandert elke zes sessies om een nieuwe groeiprikkel te genereren. EGYM past een golfvormige beweging toe met vier verschillende fase, zodat er maximale voordelen behaald kunnen worden. Elk van deze fase legt de nadruk op verschillende doelstellingen van dat moment.

Regulier

Reguliere methode biedt constante weerstand vergelijkbaar met klassieke krachttraining, waardoor spierpijn wordt verminderd.

Negatief

Excentrische weerstand voorkomt spierblessures en heeft een lagere impact op bloeddruk en hartslag.

Adaptief

Adaptieve weerstand neemt tijdens de training af, afhankelijk van de resterende kracht, waardoor vermoeidheid toeneemt voor meer spiergroei.

Isokinetisch

In tegenstelling tot conventionele krachttrainingsapparatuur, zijn er bij isokinetische training geen gewichten. In plaats daarvan stel je een bepaalde bewegingssnelheid in.

Explosief

Explosieve methode maakt gebruik van de maximale versnelling in een constant gewicht om snelheid-kracht te verhogen voor alledaagse bewegingen en sportactiviteiten.