Velen zijn je inmiddels voorgegaan. Wij nodigen je van harte uit om het zelf te beleven en ontdekken. Sluit je aan en ervaar het verschil!

Er zijn nog 187 plekken beschikbaar!

Wekelijks werken wij het aantal plekken dat over is bij.

Ervaar Purazen gym 10 dagen gratis, meld je nu aan

Rehab Fit: EGYM+ Trainingsprogramma

Ervaar de kracht van Egym +

LEES VERDER

Rehab Fit Trainingsprogramma

Het Rehab Fit trainingsprogramma stelt je in staat om langzaam en voorzichtig terug te keren naar je normale prestatieniveau. Trainingsmethoden en intensiteit volgen optimale periodisering om een succesvolle terugkeer naar je reguliere trainingsprogramma te garanderen.

Het Rehab Fit trainingsprogramma stelt je in staat om langzaam en voorzichtig terug te keren naar je verwachte prestatieniveau. Trainingsmethoden en intensiteit volgen optimale periodisering om een veilige en succesvolle terugkeer naar je reguliere trainingsprogramma te garanderen.

Dit trainingsprogramma is gericht op complete nieuwkomers of degenen waarvan de huidige trainingsdoelen te intensief zijn. Rehab Fit werkt ook goed voor clubleden die herstellen van een blessure of gezondheidsproblemen hebben die ‘normale’ circuittraining verhinderen, evenals oudere klanten die een milder trainingsregime nodig hebben.

EGYM+ is gespecialiseerd in het snel realiseren van nieuwe, softwaregebaseerde producten zoals Rehab Fit, die optimaal kunnen worden geïntegreerd in bestaande clubprogramma’s.

Alle EGYM+-machines die momenteel in clubs worden gebruikt, ontvangen binnenkort automatisch de Rehab Fit-update ’s nachts. Dit betekent dat je je klanten voortdurend nieuwe prikkels kunt bieden om te trainen op EGYM+-machines zonder extra inspanning of kosten. Deze updates richten zich specifiek op nieuwe groepen gebruikers, omdat het EGYM+-trainingssysteem oplossingen kan bieden voor de wensen van elke klant. Leden die trainen met EGYM+ bereiken hun doelen sneller en betrouwbaarder. Dit verlaagt het klantenverloop en draagt bij aan het succes van trainers en aanbieders!

 

De Vier Fasen van het Rehab Fit Trainingsprogramma

Fase 1: Mobilisatie (regulier)

Mobilisatie
De eerste fase richt zich op mobilisatie. De soepele training met behulp van de bijzonder milde reguliere trainingsmethode verbetert de mobiliteit met behulp van laag gewicht en matige herhalingen om de gewrichts- en spiermobiliteit te verbeteren. Deze fase is de eerste stap naar pijnvrijheid.

 

Fase 2: Activatie (negatief)

Activatie
De tweede fase maakt gebruik van de negatieve trainingsmethode. Door de intensiteit te verhogen in de excentrieke of neergaande fase van een beweging, kan de spier de gewrichten door een volledig bewegingsbereik bewegen in de concentrische fase en de spiervezelactivatie vergroten door een grotere belasting tijdens de verlengingsfase. Dit creëert de optimale basis voor de daaropvolgende Krachtinitiatie training.

 

Fase 3: Krachtinitiatie (regulier)

Initiëren/versterken van de spieren
Hier is het doel om spieren op te bouwen en te versterken via reguliere training met een hoger trainingsgewicht. Nu de spieren en gewrichten kleine toenames in bewegingsbereik en weerstand hebben ervaren, zijn ze klaar om een grotere belasting aan te kunnen en de krachtuithouding te verbeteren. De spieren worden in deze fase meer gestimuleerd, wat leidt tot groei.

 

Fase 4: Volledige Functie (explonic)

Intensiteit verhogen
De laatste fase introduceert explonic training. De focus ligt op het herwinnen van de volledige functie van de aangetaste spier en gewricht door een krachtcomponent in het programma op te nemen. Krachtuithouding (fase 3) is slechts een deel van de vergelijking; nu moeten we de kracht en reactietijd van de spier verbeteren om grotere en intensere belastingen aan te kunnen. Deze fase biedt optimale voorbereiding op andere trainingsprogramma’s, zoals het Algemene Fitnesstraining programma.

 

De vier fasen, elk bestaande uit zes trainingssessies, zijn ontworpen om in ongeveer drie maanden te worden voltooid. Het EGYM+ Rehab Fit programma is bijzonder geschikt voor degenen die na een blessure voorzichtig opnieuw willen beginnen met trainen. De isokinetische trainingsmethode beschermt de gewrichten en minimaliseert zo het risico op blessures door overbelasting.

Intelligente Trainingsmethoden

De intelligente trainingsmethode van de EGYM+ trainingsprogramma’s definiëren geoptimaliseerde bewegingsschema’s voor de specifieke trainingsdoelen: De trainingsmethode verandert elke zes sessies om een nieuwe groeiprikkel te genereren. EGYM past een golfvormige beweging toe met vier verschillende fase, zodat er maximale voordelen behaald kunnen worden. Elk van deze fase legt de nadruk op verschillende doelstellingen van dat moment.

Regulier

Reguliere methode biedt constante weerstand vergelijkbaar met klassieke krachttraining, waardoor spierpijn wordt verminderd.

Negatief

Excentrische weerstand voorkomt spierblessures en heeft een lagere impact op bloeddruk en hartslag.

Adaptief

Adaptieve weerstand neemt tijdens de training af, afhankelijk van de resterende kracht, waardoor vermoeidheid toeneemt voor meer spiergroei.

Isokinetisch

In tegenstelling tot conventionele krachttrainingsapparatuur, zijn er bij isokinetische training geen gewichten. In plaats daarvan stel je een bepaalde bewegingssnelheid in.

Explosief

Explosieve methode maakt gebruik van de maximale versnelling in een constant gewicht om snelheid-kracht te verhogen voor alledaagse bewegingen en sportactiviteiten.