Velen zijn je inmiddels voorgegaan. Wij nodigen je van harte uit om het zelf te beleven en ontdekken. Sluit je aan en ervaar het verschil!

Er zijn nog 187 plekken beschikbaar!

Wekelijks werken wij het aantal plekken dat over is bij.

Ervaar Purazen gym 10 dagen gratis, meld je nu aan

Spieropbouw: EGYM+ Trainingsprogramma

Ervaar de kracht van Egym +

LEES VERDER

Spieropbouw Trainingsprogramma

Het bereiken van een gespierd lichaam is een doel dat velen nastreven vanwege de associatie met kracht, aantrekkelijkheid en algehele gezondheid. Het EGYM+ Spieropbouw trainingsprogramma combineert geavanceerde technologie met sportwetenschap om een efficiënte en effectieve weg naar spiergroei te bieden. Dit programma maakt gebruik van hoge intensiteitstraining en nauwkeurige periodisering om continue spierstimulatie en -groei te waarborgen.


Belangrijke Componenten van Spiergroei

 1. Voeding:
 • Ingrediënten en Timing: Het consumeren van de juiste voedingsstoffen op de juiste tijden is cruciaal. Een optimale verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten ondersteunt de spieropbouw.
 • Gerichte Voeding: Essentieel voor het leveren van de bouwstenen die nodig zijn voor spierherstel en -groei.
 1. Hoge Intensiteit Krachttraining:
 • Maximale Spierbenutting: Elke set moet de spieren tot het punt van totale uitputting en soms daarbuiten duwen, met behulp van intensiteitstechnieken.
 • Statistisch Pattron Training: Traditionele methoden gebruiken 3-5 sets van 8-12 herhalingen met gewichten op 70-80% van de maximale kracht.


EGYM+ Trainingsmethodologie

EGYM+ maakt gebruik van geavanceerde technologie om traditionele trainingsmethoden te verbeteren, met programma’s die de spieren volledig benutten en tegelijkertijd zorgen voor continue groei. De fasen van het programma zijn ontworpen om periodisering te optimaliseren en de juiste trainingsstimulus te bieden op basis van je vooruitgang.

De Vier Fasen van het EGYM+ Spieropbouw Trainingsprogramma


Fase 1: Robuustheid (Negatieve Training)

 • Doel: Verhoog de spierrobuustheid en bereid je voor op hoge intensiteitstraining.
 • Methode: Focus op de excentrieke fase (het verlengen van de spier onder belasting) om de spieren aan de hoge intensiteit te laten wennen. Deze fase verbetert ook de krachtuithouding.


Fase 2: Spieropbouw (Adaptieve Training)

 • Doel: Maximaliseer spiergroei en -profiel.
 • Methode: Hoge Intensiteitstraining met Drop-Sets. Het gewicht wordt automatisch aangepast op basis van spiervermoeidheid om volledige spieruitputting te garanderen. Dit activeert slapende spiervezels en stimuleert algehele spiergroei.


Fase 3: Kracht (Explonic Training)

 • Doel: Verhoog kracht en power.
 • Methode: Training met maximale intensiteit gericht op spiervezels vergelijkbaar met die in Fase 2, maar met variaties om kracht en power te maximaliseren door stimulatie van het Perifere Zenuwstelsel.


Fase 4: Spieropbouw (Adaptieve Training)

 • Doel: Bereik maximale spieropbouw.
 • Methode: Terugkeer naar adaptieve training met verhoogde kracht uit de vorige fasen, waardoor voortdurende spiergroei en krachtverbetering mogelijk is.

Voordelen van het EGYM+ Programma

 • Automatische Aanpassingen: Trainingsgewichten worden continu aangepast aan de voortgang.
 • Innovatieve Methoden: Combineert verschillende hoge intensiteitstechnieken voor maximale spieractivatie.
 • Zichtbare Resultaten: Continue verbeteringen in kracht en spieromvang bieden motivatie.

Het EGYM+ Spieropbouw trainingsprogramma is ontworpen om je efficiënt en effectief spieren te laten opbouwen, met op maat gemaakte aanpassingen om ervoor te zorgen dat je spieren constant worden uitgedaagd en groeien.

Intelligente Trainingsmethoden

De intelligente trainingsmethode van de EGYM+ trainingsprogramma’s definiëren geoptimaliseerde bewegingsschema’s voor de specifieke trainingsdoelen: De trainingsmethode verandert elke zes sessies om een nieuwe groeiprikkel te genereren. EGYM past een golfvormige beweging toe met vier verschillende fase, zodat er maximale voordelen behaald kunnen worden. Elk van deze fase legt de nadruk op verschillende doelstellingen van dat moment.

Regulier

Reguliere methode biedt constante weerstand vergelijkbaar met klassieke krachttraining, waardoor spierpijn wordt verminderd.

Negatief

Excentrische weerstand voorkomt spierblessures en heeft een lagere impact op bloeddruk en hartslag.

Adaptief

Adaptieve weerstand neemt tijdens de training af, afhankelijk van de resterende kracht, waardoor vermoeidheid toeneemt voor meer spiergroei.

Isokinetisch

In tegenstelling tot conventionele krachttrainingsapparatuur, zijn er bij isokinetische training geen gewichten. In plaats daarvan stel je een bepaalde bewegingssnelheid in.

Explosief

Explosieve methode maakt gebruik van de maximale versnelling in een constant gewicht om snelheid-kracht te verhogen voor alledaagse bewegingen en sportactiviteiten.