Velen zijn je inmiddels voorgegaan. Wij nodigen je van harte uit om het zelf te beleven en ontdekken. Sluit je aan en ervaar het verschil!

Er zijn nog 187 plekken beschikbaar!

Wekelijks werken wij het aantal plekken dat over is bij.

Ervaar Purazen gym 10 dagen gratis, meld je nu aan

Algemeen Fitness: EGYM+ Trainingsprogramma

Ervaar de kracht van Egym +

LEES VERDER

Algemeen Fitness Trainingsprogramma

Het Algemeen Fitness-trainingsprogramma biedt een progressief, goed uitgebalanceerd krachttrainingsprogramma dat alle belangrijke gegevens verbetert, zoals spierkrachtuithoudingsvermogen, spiergroei en het cardiovasculaire systeem.
Wat is het oude gezegde? “Een rollende steen vergaart geen mos”? Het behouden van algemene fitheid is niet eenvoudig, vooral voor degenen die meestal zittend werken. Ons Algemene Fitness-trainingsprogramma is de perfecte manier om fitheid en vitaliteit te behouden, met een speciaal trainingsprogramma dat precies voor dat doel is ontworpen.

Belangrijke onderdelen van het algemene fitheidstrainingsprogramma

Holistische training voor goed uitgebalanceerde spierkracht:
Volledige lichaamstraining betekent dat alle spiergroepen zo gelijk mogelijk worden getraind. Het doel is om spieronbalans te voorkomen of om spieronbalans die al in het lichaam aanwezig zijn te verhelpen.

Langzaam verhoogde intensiteit van krachttraining:
Om te beginnen wordt krachtuithoudingstraining gebruikt om de spieren en pezen te activeren en de gewrichten los te maken. De intensiteit wordt vervolgens langzaam opgevoerd naarmate het programma vordert.

Uithoudingstraining om het cardiovasculaire systeem te verbeteren:
Je moet meer trainen dan alleen je spieren – het cardiovasculaire systeem is ook ongelooflijk belangrijk voor je gezondheid. Gerichte uithoudingstraining houdt je hart, longen en bloedvaten gezond en vermindert het risico op ziekte aanzienlijk.

Tradiotionele trainingsprogramma’s die gericht zijn op het verbeteren van de algehele fitheid raden meestal krachtuithoudingstraining aan (20 herhalingen en 3-6 sets), gevolgd door een aparte uithoudingstraining sessie. Dit kost echter veel tijd en biedt geen effectieve variaties in trainingsprikkels. Waardoor resultaten uitblijven.

Wij bieden een moderne trainingsaanpak met innovatieve periodisering en methoden: in de vorm van een circuittraining.

Het circuit bevordert uniforme spiergroei en optimaliseert tegelijkertijd het cardiovasculaire systeem.

Daarnaast delen we bij EGYM+ onze trainingsprogramma’s op in fasen die op elkaar voortbouwen (periodisering), om de optimale trainingsprikkel op precies het juiste moment te garanderen, afhankelijk van je voortgang. Dit stelt je in staat om de trainingsintensiteit langzaam en systematisch te verhogen. Elke fase begint met het meten van je kracht, om het trainingsgewicht continu aan te passen aan je individuele behoeften en kunnen.

De Vier Fasen van het Algemene Fitness Trainingsprogramma

Fase 1: Uithoudingsvermogen (regulier)

Deze fase start met een zachte introductie tot de basisprincipes

De reguliere training in fase 1 creëert de basis voor verdere trainingsvoortgang. Lage intensiteit en een groot aantal herhalingen activeren de spieren, verbeteren de toevoer van essentiële middelen naar je spieren en maken de gewrichten los. Bovendien is de reguliere methode bijzonder goed voor het trainen van het cardiovasculaire systeem.

Fase 2: Spiergroei (Adaptief)

Train je adaptief? Dan past het trainingsgewicht zich razendsnel aan je resterende spierpotentieel aan, zodat je op de grens van je kunnen traint. Wordt het te zwaar, dan gaat het trainingsgewicht automatisch omlaag. Zet je kracht bij, dan gaat het trainingsgewicht juist omhoog.

Adaptief bespaart tijd Adaptieve training biedt hetzelfde trainingseffect in slechts één set in vergelijking met drie sets uitgevoerd volgens een reguliere methode. De benodigde tijd voor de training kan aanzienlijk worden verminderd, terwijl hetzelfde gewenste resultaat wordt bereikt. Een studie uitgevoerd door Hass et al. (2000) vergeleek een intensieve 1-set training (adaptief) met een klassieke 3-set training over een periode van 13 weken. Ze observeerden dat beide groepen hun kracht met dezelfde hoeveelheid verhoogden, ondanks dat ze verschillende aantallen sets deden (1 set versus 3 sets).

Grotere neuromusculaire en hormonale respons dan andere trainingsmethoden In een studie uitgevoerd door Ahtiainen et al. (2003) werden twee trainingen met elkaar vergeleken door te kijken naar de verschillende intensiteiten in termen van hormonale en neuromusculaire reacties, evenals de effecten op kortetermijnherstel. De proefpersonen moesten bij de eerste training hun maximale herhalingen uitvoeren en dagen later in de tweede training trainen voorbij het punt van verzuren. De resultaten toonden aan dat de proefpersonen die op een hogere intensiteit trainden ook een hogere hormonale en neuromusculaire respons hadden. Door de proefpersonen voorbij de grenzen van spierfalen te laten gaan – Bij de adaptieve methode – leidde dit tot een verhoogde afgifte van groeihormonen, die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van nieuwe spiermassa. De verhoogde intensiteiten resulteerden echter ook in een verhoogde spiervermoeidheid. Daarom moet een langere hersteltijd tussen individuele trainingen (minimaal 2-3 dagen) worden gepland om overmatige belasting te voorkomen.

Fase 3: Robuustheid (negatief)

Versterk de spieren
De hoofdfocus van de negatieve trainingsmethode ligt op het versterken van de spieren. In het algemeen geldt: je spieren kunnen meer kracht uitoefenen in de excentrische fase (excentrisch is de fase waarin het gewicht wordt losgelaten) dan in de concentrische fase (afzetten). De negatieve trainingsmethode maakt gebruik van dit principe. Door extra gewicht toe te voegen in de excentrische bewegingfase, worden je spieren verder uitgedaagd en wordt de robuustheid vergroot.

Fase 4: Kracht (Explonic)

Verbeter explosieve kracht

In de laatste stap gebruiken we de Explonic-trainingsmethode. Dit is de snelste trainingsfase. De vooruitgang die in de voorgaande fasen is geboekt, helpt ons om het snelle tempo te beheersen. Met behulp van de ultramoderne Explonic-trainingsmethode helpen we de spieren om de opgebouwde kracht om te zetten in snelheid. Dit is ongelooflijk nuttig, ongeacht wie je bent. Praktische toepassingen zijn onder meer het vermijden van een val door snel je beenspieren te activeren of het voorkomen van prestatieverlies tijdens het sporten naarmate je ouder wordt.

Het EGYM+ Algemen Fitness-trainingsprogramma, uitgevoerd op onze fitnessapparatuur, combineert vier effectieve trainingsmethoden in één programma. Door verschillende trainingsprikkels te combineren, verbeter je niet alleen je dagelijkse capaciteiten, maar draag je ook bij aan je algehele welzijn. Zo verbetert krachttraining je algemene fitheid.

Intelligente Trainingsmethoden

De intelligente trainingsmethode van de EGYM+ trainingsprogramma’s definiëren geoptimaliseerde bewegingsschema’s voor de specifieke trainingsdoelen: De trainingsmethode verandert elke zes sessies om een nieuwe groeiprikkel te genereren. EGYM past een golfvormige beweging toe met vier verschillende fase, zodat er maximale voordelen behaald kunnen worden. Elk van deze fase legt de nadruk op verschillende doelstellingen van dat moment.

Regulier

Reguliere methode biedt constante weerstand vergelijkbaar met klassieke krachttraining, waardoor spierpijn wordt verminderd.

Negatief

Excentrische weerstand voorkomt spierblessures en heeft een lagere impact op bloeddruk en hartslag.

Adaptief

Adaptieve weerstand neemt tijdens de training af, afhankelijk van de resterende kracht, waardoor vermoeidheid toeneemt voor meer spiergroei.

Isokinetisch

In tegenstelling tot conventionele krachttrainingsapparatuur, zijn er bij isokinetische training geen gewichten. In plaats daarvan stel je een bepaalde bewegingssnelheid in.

Explosief

Explosieve methode maakt gebruik van de maximale versnelling in een constant gewicht om snelheid-kracht te verhogen voor alledaagse bewegingen en sportactiviteiten.